+49 6352 4060 info@bindewald.de

NEWS

Erntebericht 2021

Erntebericht 2021

Kennzahlen und Verarbeitungsempfehlungen für Weizen und Roggen

Steigerung der Getreidereinigung

Steigerung der Getreidereinigung

Optimale Reinigungsleistung des Getreides Prozessoptimierung: Neben der Investition in leistungsstärkere Maschinen wurden auch die Annahmeleistung, der Rohrdurchmesser sowie die Förderleistungen der Elevatoren sowie der gesamte Lufthaushalt in der Mühle angepasst.

Mehr Lebensmittelsicherheit durch Magnete

Mehr Lebensmittelsicherheit durch Magnete

Beim Thema Lebensmittelsicherheit gehen wir grundsätzlich kein Risiko ein und gehen jetzt noch einen Schritt weiter: der komplette Fuhrpark wurde nun zusätzlich mit Fingermagneten mit einer Stärke von 10.000 Gauss ausgestattet.

Nachhaltigkeit und Umweltschutz

Nachhaltigkeit und Umweltschutz

Unsere Mälzerei hat, bedingt durch Produktion, Reinigung und Desinfektion nach jeder Charge einen enormen Wasserverbrauch.

Audits mit Abstand

Audits mit Abstand

Audits dienen der Sicherheit und dieses Thema ist uns als Lebensmittelhersteller entsprechend sehr wichtig!

Innen und Außen auf dem neuesten Stand

Innen und Außen auf dem neuesten Stand

Nach umfangreichen Modernisierung- und Umbaumaßnahmen sowie stetiger Optimierung unserer Prozesse in Mühle und Mälzerei wollen wir dies jetzt auch nach Außen zeigen.

Erntebericht 2020

Erntebericht 2020

Kennzahlen und Verarbeitungsempfehlungen für Weizen und Roggen

Instagram News

Wir wünschen euch einen schönen 4. Advent 🕯und ruhige viereinhalb Tage bis Heiligabend!

We hope that your last weekend before Christmas was a great one and wish you silent and stress-free four and a half days until Christmas Eve 🎅 !
...

Caramel Malt 😍!

➡️ Extra Dark 500 🌾
...

Happy Halloween 🎃👻! ...

What comes to your mind when you think about a malting? Many of our posts have shown you several parts of our business as the malt itself or the manufacturing process. No less important is our office area we want to show you today. It’s placed in the middle of our site in Bischheim.

What do you think of the colours?
...

☀️🌊🍺

#beer #beerstagram #beersofinstagram #craftbeer #craftbier #craftbeerporn #bier #cerveza #brewing #malting #malt #craftmalt #sunny #bindewaldmalts #bierbierbier #brewery #brewer #instagood #pool
...

From now on, there will be another logo, decorating our trucks. For those of you, who did not know yet: ÄhrenGlück (which might be hard to pronounce when you do not speak German 😜) is our regional concept, that mainly combines the use of regional raw materials and a sustainable production process. However, there is so much more hidden behind the concept.

And that is the reason why we will shorty sum up all the facts about the concept and renew our current story highlight “sustainability” to give you all the information about it! 🙂

If you directly want to find out more, you can visit www.ährenglück.de or our Instagram account @aehrenglueck .

Have a nice weekend everyone!
...

English below 👇🏼
Das Weichen bildet den Start des Mälzungsprozesses und sorgt dafür, dass das angelieferte Getreide einen Wassergehalt von rund 30% aufbaut. In unserer Mälzerei werden täglich 4 Weichen, sprich große Edelstahlgefäße mit jeweils 85 Tonnen Getreide gefüllt und in Abhängigkeit der Sorte und des Jahrgangs für mehrere Stunden unter Wasser gesetzt. Wozu das Ganze? Nach der eben beschriebenen Nassweiche und anschließenden Trockenweiche bilden sich, solange noch nicht vorhanden, die für den Brauvorgang elementare Enzyme im Korn und der Keimling beginnt zu wachsen.

Bitte bedenkt, dass dies eine sehr oberflächliche Beschreibung eines in Gänze doch sehr komplexen Vorgangs ist. Würde euch eine detaillierte und von Bildern begleitete Beschreibung interessieren? 🤔

🇬🇧 Steeping is the first step in the malting process and causes a rise of the grain moisture content to about 30%. In our malting we daily fill 4 steepings, which means huge stainless steel containers with 85 tons of grain each and cover the grain with water. That way the grain is ready for the subsequent germination and the forming of the enzymes, which is elementary for the brewing process at all.

Please take in mind, that this is a very short explanation of a quite complex process. Would you be interested in a more detailed introduction, escorted by more pictures? 🤔
...

If you want to keep it simple, malt is germinated, dried cereal grain. However, would you claim to know how all the individual steps of malting look like? 🤔 ...

Sunny weather, blue sky and a cold beer 🍺! A great combination, right?

Do you have a favourite summer beer? 🤔
...

Switzerland 🇨🇭
A warm welcome to our next and newest global partner from Switzerland, @brewworks_ch ! 🤗
No matter if malt, hops or yeast. When it comes to brewing BrewWorks is the one-stop-shop for raw materials.
...

The sun ☀️ starts going down, trucks 🚛 are home.. It’s time for the weekend. Have a good one, folks 🤗! ...

Sweden 🇸🇪
Welcome to the global team @maltmagnus !
We are happy to introduce you to our new partner in Sweden, who supplies you with all the brewing equipment and ingredients you need for a perfect brewing experience. From Bindewaldmalts Malt Magnus offers you our finest pilsen and wheat malt🌾🤗.
...